شرح خبر
 
تاریخ
1402/8/29
عنوان معرفی شش کتاب برگزیده دیجیتال 27 آبان 1402
متن


کتابخانه دیجیتال حسینیه ارشاد، کتابخانه‌ای با بیش از 21618 مدرک ديجيتال رایگان است. با عضویت در وب‌سایت می‌توانید به این منابع دسترسی پیدا کرده و از طریق تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی خود، آن‌ها را مطالعه کنید. 
در این پست شش کتاب برگزیده را به شما معرفی می‌کنیم:


زنی از مصر پدیدآور: جهان سادات  (این کتاب، خودزندگی‌نامه‌ی جهان سادات، همسر انور سادات است که زندگی‌اش را از دوران کودکی در قاهره تا هفده‌سالگی‌اش، زمانی که عاشق مردی انقلابی شد، روایت می‌کند. بعد از آنکه انور سادات رئیس جمهور شد، جهان نقش خود را به عنوان بانوی اول مصر پیش برد؛ زندگی‌ای که پر از سختی و پستی‌‌وبلندی بود.)


مطلع الشمس پدیدآور: محمد حسن خان صنیع الدوله اعتماد السلطنه (مطلع الشمس یکی از کتاب‌های محمدحسن اعتمادالسلطنه ملقب به صنیع الدوله است. این کتاب در سه جلد نگاشته شده و موضوع آن گزارش یکی از سفرهای ناصرالدین‌شاه قاجار به شهر مشهد است.)


یه جور زندگی پدیدآور: منصور یاقوتی (گروه سنی 9 تا 15 سال) ("یک جور زندگی" مجموعه‌ایست از انشا‌های بچه‎های "روستای چهار ملان" که منصور یاقوتی گردآوری کرده است.)


هنر آدمیان نخستین پدیدآور: رضا علامه زاده (گروه سنی 12 تا 15 سال) (میدانی که همه چیز در جهان به‌هم پیوسته است و هیچ پدیده‌ای بدون علت نیست. حالا گاهی خط ارتباطی میان پدیده‌ها بسیار مشخص و گاهی کاملا” نامرئی است. اما در وجود این ارتباط نباید شک کرد. پس برای اینکه رشد و بلوغ هنر را برایت شرح دهم لازم است از دوران طولانی تکامل موجودات تا ظهور انسان ، یعنی از آغاز پیدایش حیات در گردی زمین تا آن زایمان شگفت انگیز هم برایت بنویسم.)


معماري جهان پدیدآور: ورنون گیبرد (کتاب مرجع) (كتاب حاضر با زبان علمي و به سبك تحليلي به بررسي پس زمينه‌هاي فلسفي و فني تمدن معاصر جهان در معماري پرداخته است. همچنين مباحثي مانند ميراث معماري ما، رشد تدريجي توانايي‌هاي نو، اخلاق در معماري، پيشرفت معماري آمريكا، شهرسازي در سده نوزدهم، فضا-زمان در شهرسازي را بررسي کرده است.)



الفیه ابن مالک پدیدآور: محمد بن عبدالله ابن مالک (چاپ سنگی) (الفیه کتابی است منظوم در ق‍واع‍د عل‍م‌ ن‍ح‍و در ه‍زار ب‍ی‍ت‌؛ به همین دلیل به الالفیه مشهور شده است. شروح و حواشی بسیاری بر آن نوشته شده اس‍ت.‌ از آن جمله شرح عبد الرحمن سیوطی است. این شرح را مؤلف "البهجة المرضیة فی شرح الالفیه" نامیده است که به دلیل اشتهار شارح، به نام "سیوطی"، کتاب نیز به سیوطی مشهور شده است. ب‍ه گ‍ف‍ت‍ه‌ خ‍ود ش‍ارح‌ ای‍ن‌ ش‍رح‌ م‍ش‍ت‍م‍ل‌ ب‍ر مباحث ت‍ح‍ق‍ی‍ق‍ی‌ و ن‍ک‍ت‍ه‌ه‍ای‍ی‌ اس‍ت‌ ک‍ه‌ در ش‍روح‌ دی‍گ‍ر ب‍ی‍ان‌ چ‍ن‍ی‍ن‌ م‍طال‍ب‍ی‌ ب‍ی‌س‍اب‍ق‍ه‌ اس‍ت‌.)

منبع