.jpg)
عنوان: ما اخراج شدیم و این بهترین اتفاق زندگیمان بودپدیدآور: هاروی مک کی
مترجم: آرمین هدایتی
ناشر: کتاب پارسه
سال نشر: 1390
اخراج انتخاب ما انسانها نیست، ولی برگشتن به مسیری که از اول باید در آن قرار میگرفتیم انتخاب خوبی است. در کتاب ما اخراج شدیم و این بهترین اتفاق زندگیمان بود با تجربههای هاروی مککی نویسندهی کتاب یا شخصیتهای مشهوری مانند محمدعلی کلی (قهرمان مشتزنی)، رابرت ردفورد (بازیگر هالیوود)، لری کینگ (گزارشگر) و افراد دیگری آشنا میشویم که همگی تجربهی تلخ خود را از اخراج از کارشان به تجربهای خوب و شرین تبدیل و تعریف کردند که چطور اخراجشان تبدیل به پیشرفتشان شده است.
هاروی مککی روایت اخراج خودش را هم تعریف میکند. او خاطره اخراجشدنش را از یاد نبرده و آن را خوشیمن و دلیل پیشرفتش میداند. در این کتاب با وضعیت اشتغال و فراز و نشیبهای آن آشنا میشوید، با افرادی که یکباره و بدون هیچ پیشزمینهای از کارشان اخراج شدند، افرادی که در جریان روند اخراجشان قرار داشتند اما کاری از دستشان برنمیآمد، افرادی که ابتدا متهم به خیانت و سپس از کار بیکار شدند، افرادی مسن یا جوان و زن یا مرد که عذرشان خواسته شد بیآنکه بدانند چرا.
کسانی که به خواندن تجربیات انسانهای دیگر علاقه دارند و بهصورت پیوسته دوست دارند که درمورد زندگی اشخاص معروف اطلاعاتی داشته باشند میتوانند این کتاب را مطالعه کنند.
عنوان: حقایق بیصداقتی (چگونه به همه دروغ میگوییم به ویژه خودمان)
پدیدآور: دن اریلی
مترجم: مرضیه سادات کاظمی
ناشر: گوتنبرگ
سال نشر: 1396
این کتاب به ارزیابی نیروهایی اختصاص یافته که فرد را وادار به رفتارهای غیر صادقانه میکند و اینکه چگونه عوامل و افراد گوناگون بر میزان بیصداقتی شخص تأثیر میگذارند. در اثر حاضر از تأثیراتی که رفتارهای غیر اخلاقی بشر در زندگی روزمره، دنیای حرفهای و سیاست برجای میگذارد پرده برداشته میشود و چگونگی دستیابی به ارزشهای اخلاقی و تغییر نگرشها و رفتارهای نادرست آشکار میشود.
کتاب حقایق بیصداقتی ما را به چالش میکشد: آیا شانس بر ملا شدن تقلب تأثیری بر ما خواهد داشت؟ چگونه شرکتها مسیر بیصداقتی را هموار میکنند؟ آیا همکاری گروهی تأثیری بر بیشتر یا کمتر شدن صداقت دارد؟ آیا دین موجب افزایش میزان صداقت میشود؟ اکثر ما خود را فردی صادق میپنداریم اما در حقیقت همه ما در زمینههای مختلف تقلب میکنیم. در همه جای دنیا از کلاس درس گرفته تا محل کار، رفتارهای غیر اخلاقی وجود دارد. هیچ یک از ما از بیاخلاقی در امان نیستیم. این کتاب نشان میدهد چرا در برخی مسائل، راحتتر از بقیه دروغ میگوییم. چگونه برملا شدن دروغ، کم اهمیتتر از متقلب بودن است.
عنوان: دانشنامه فرهنگ مردم ایران
پدیدآور: کاظم موسوی بجنوردی
ناشر: مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی
سال نشر: 1386
دانشنامه فرهنگ مردم ایران که تاکنون پنج جلد آن منتشر شده است، تنها دانشنامه فولکلور ایران است که همه رفتارهای آئینی مردم ایران را به صورت مدخلهای الفبایی شده و مبتنیبر حداکثر منابع تحقیق عرضه میکند. این دانشنامه بسیار مهم است زیرا فولکلور جوهر هویت فرهنگی ایرانیان را مینمایاند و درواقع با فولکلور میتوانیم به روحیه ملی دست یابیم و آن را بشناسیم.
عنوان: درد نهفته (درد نهفته رمانی تأثیرگذار درباره زندگی شگفتانگیز یک پزشک در قرن هجدهم، نوشته اندرو میلر، رماننویس انگلیسی است.)
پدیدآور: اندرو ميلر
مترجم: منوچهر بيگدلي خمسه
ناشر: نو
سال نشر: 1400
جیمز دایر در سال ۱۷۳۹ و در دوران تحول علمی و صنعتی اروپا با چند ویژگی عجیب متولد میشود. او تا ۱۱ سالگی نه گریه میکند و نه صحبت. او درد را هم احساس نمیکند اما کنجکاوی علمی خوبی دارد.
خانواده جیمز بر اثر آبله از دنیا میروند و او بیسرپرست میشود. در این بین گروهی قاچاقچی از او برای فروش داروهای تقلبی سوء استفاده میکنند. خانواده ثروتمند نیوتن جیمز را کشف میکنند و او با ذهن خلاقش وارد رشته کالبدشناسی میشود و زیر نظر یک پزشک موفق به جراحی ماهر تبدیل میشود اما با روحی سرد و بدون قلب.
حالا او مأمور است برای جراحی کاترین کبیر، امپراطور روسیه راهی سنپترزبورگ شود و در این مسیر اتفاقاتی باورنکردنی برای او رخ میدهد.
درد نهفته که به شیوه دانای کل روایت میشود مانند رمانهای کلاسیک پر از توصیفات فراوان و توجه به جزئيات است و از این رو، آثار بالزاک را در خاطر تداعی میکند.
نویسنده در این داستان، بدون پرداختن به بحثهای فلسفی پیچیده، یک فلسفه مهم زندگی را مطرح میکند. این که اگر درد و رنج نباشد انسان موجودی بیاندازه بیرحم و خودخواه خواهد شد.
همه علاقهمندان به رمانهای فلسفی و اجتماعی را به خواندن رمان درد نهفته دعوت میکنیم.
عنوان: ۳۴۰ [سيصد و چهل] بازي موثر در پرورش هوش كودكان
پدیدآوران: داریوش صادقی، علیاکبر صلاحی، صهبا جمشیدی، شایا عمادی، رویا حبیبی، نسیبه مختاری، زهرا سیمرغ، فاطمه ندافی، علی صادقی
ناشر: شهر قلم
سال نشر: 1398
این مجموعه که به همت جمعی از روانشناسان کودک و نوجوان گردآوری و تألیف شده است، میکوشد والدین و مربیان را با ابعاد مختلف هوش کودکان آشنا کند تا بتوانند از طریق بازیهای انفرادی و جمعی، به پرورش همه جانبهی هوش کودکان دست یابند.
این کتاب، به شما نشان میدهد که در هر موقعیت، در هر زمان و هر مکان کودک را با بازیهایی سرگرم کنید که همزمان با مشغول کردن آنها باعث پرورش هوششان شود.
در این مجموعه جنبههای مختلف هوش به هشت دسته تقسیم شده است:
1. هوش اخلاقی معنوی
2. هوش احساسی هیجانی
3. هوش منطقی ریاضی
4. هوش دیداری فضایی
5. هوش موسیقیایی آوایی
6. هوش کلامی زبانی
7. هوش جنبشی حرکتی
8. هوش هستی گرا طبیعت گرا
اطلاعات مربوط به هر هوش در مقدمه هر بخش آمده است.
عنوان: مردی در تبعید ابدی (براساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی صدرالمتالهین)
پدیدآور: نادر ابراهیمی
ناشر: روزبهان
این کتاب بر اساس زندگی صدرالمتألهین، ملاصدرای شیرازی نوشته شده است. نادر ابراهیمی در این رمان بسیار هنرمندانه عمل کرده است. او دو موضوع و رویکرد جداگانه را همزمان باهم به پیش میبرد. یکی زندگی شخصی ملاصدرا و دیگری چگونگی ظهور اولین تفکرات فلسفی خاص او.
زمان در این رمان سیال است و ابراهیمی سعی کرده تمام ابعاد شخصیتی ملاصدرا را در متن کتاب بگنجاند. رمان از زمان تبعید ملاصدرا توسط شاه عباس آغاز میشود و ما او را میانه راه میبینیم در حال مکالمه با همسرش که از خستگی و بیماری دختر تازه متولد شدهاش شکایت دارد.
در کنار خواندن زندگی ملاصدرای شیرازی، در این کتاب اطلاعاتی هم از زندگی سه فیلسوف نامدار معاصر ملاصدرا یعنی میرداماد، میرفندرسکی و شیخبهاءالدین عاملی (قاضیالقضات) به دست میآورید.
علاقهمندان به رمانهای تاریخی و سرگذشت شخصیتهای بزرگ ایرانی را به خواندن این کتاب دعوت میکنیم.