شرح خبر
 
تاریخ
1401/6/19
عنوان معرفی کتاب بزرگسال 19 شهریور 1401
متن

عنوان: اگر فرزند دختر داريد... (جامعه شناسي و روان شناسي شكل گيري شخصيت در دخترها)
پدیدآور: النا جانيني بلوتي
مترجم : محمد جعفر پوينده
ناشر: نی
سال نشر: 1391
خانم النا جانینی بلوتی، نویسنده‌ی این کتاب از سرآمدان عرصه‌ی تعلیم و تربیت در ایتالیاست که مدیریت «زایشگاه مونته سوری» را از آغاز برعهده داشته است. کتاب حاضر به بررسی مستقیم زندگی کودک از آغاز تولد می‎پردازد و سپس مسائل زیر را تحلیل می‌کند: رفتار بزرگ‌تر‌ها در برابر کودک، روابطی که آنان در هر سنی با او برقرار می‌کنند، انواع خواسته‌هایی که به وی تحمیل می‌شود و نحوه‌ی تحمیل آن‌ها، تمام خواسته‌های مختلفی که از کودکان بر حسب این که پسر یا دختر باشند انتظار می‌رود، تلاش‌هایی که کودک باید برای تطابق با این انتظارات و توقعات انجام دهد، پاداش‌ها یا تنبیه‌هایی که در صورت برآوردن یا بر نیاوردن این توقعات به او تعلق می‌گیرد. این پژوهش در خانواده، در شیرخوارگاه‌ها و مهدکودک‌ها و کلاس‌های آمادگی انجام گرفته است.
از متن کتاب: اگر پدر و مادرها انتظارات کاملاً متفاوتی از پسر و دختر خود نداشتند مسئله جنسیت اهمتیش را خود‌به‌خود از دست می‌داد و هر فرزندی برای پیشرفت در مسیر مطلوب خودش از بیشترین کمک‌ها برخوردار می‌گشت.
مطلوب بودنِ دختر بر اساس سلسه مراتبی از ارزش‌هاست. به بیان ساده‌تر، دختران:
ـ مهربان‌تر هستند (پدر و مادر انتظار دارند محبت ببیند، اما پسران چندان مهربان نیستند)؛
ـ حق‌شناس‌تر و با عنایت‌تر هستند (در بدترین موارد نیز از پسرها چنین انتظار نمی‌رود)؛
ملوس‌تر و قشنگ‌ترهستند («شی‌‌ء»، وسیله‌ای برای بازی هستند)؛
ـ در لباس‌های زیبا دیدنی می شوند (ارزش‌شان به خاطر خودشان نیست، به خاطر جلوه‌شان است، آنان به خاطر زیبایی‌شان ستوده می‌شوند، نه به خاطر هوش‌شان)؛
ـ در خانه همدم آدم هستند (هیچ‌کس از پسری انتظار ندارد که همدمش باشد؛ پسرها به محض این‌که بتوانند از خانه خارج می‌شوند)؛
ـ در کارهای خانه کمک می‌کنند (نه فقط کسی انتظار ندارد که پسرها کارِ خانگی بکنند، بلکه آن‌ها را از انجام چنین کارهایی باز می‌دارند زیرا برای کارهای دیگری ساخته شده‌اند)
با وجود تمام این داوری‌ها درباره‌ی مهربانی،ملاطفت، اطاعت‌پذیری و زحمت‌کش بودن زنان عقیده‌ی رایج بر این است که آموزش دختر‌ها دشواری بیشتری دارد. چرا؟



عنوان: روح گریان من (داستان واقعي يك جاسوس زن كره‌اي)
پدیدآور: كيم هيون هي
مترجم : فرشاد رضایی
ناشر: ققنوس
سال نشر: 1396
این کتاب مستند با نثری جذاب یک داستان واقعی را گزارش می‌کند، داستانی که ما را با بسیاری از حقایق تکان‌دهنده امروز کشور کره آشنا می‌کند. موضوع کتاب در مورد یک جاسوس زن کره‌ای به نام کیم هیون هی است که با نام مستعار کیم اوک هوآ در سازمان جاسوسی کره شمالی فعالیت می‌کرد و پرواز ۸۵۸ هواپیمایی کره جنوبی را منفجر کرد. هدف کیم هیون هی و کره شمالی از این اقدام جلوگیری از برگزاری بازی‌های المپیک و اتحاد دوباره دو کره بود که البته با شکست مواجه شد.
در پشت جلد کتاب می‌خوانیم:
"روح گریان من داستان زندگی زنی است که تحت حکومت کره شمالی، در نوجوانی از خانواده‌اش جدا شد، سخت‌ترین آموزش‌های نظامی را از سر گذراند، به عنوان جاسوس به بسیاری از کشورهای جهان سفر کرد و یکی از خوف‌ناک‌ترین مأموریت‌های جاسوسی ممکن را به سرانجام رساند. او فرصت یافت از فرازونشیب‌های زندگی پرماجرا، دردناک و سرشار از ترس و رنج خود و حکومت مرموز کره شمالی بگوید و پس از ترجمه کتابش به یازده زبان زنده دنیا، افراد بسیاری از داستان زندگی کیم هیون هی باخبر شدند. این شرح حال جذاب‌ترین جاسوس تاریخ کره است؛ شرح حال یک جاسوس زن".


عنوان: سیاه مشق
پدیدآور: هوشنگ ابتهاج
ناشر: کارنامه 
سال نشر: 1378
سیاه مشق اثر هوشنگ ابتهاج، شاعر برجسته‌ی معاصر، است که در سال ۱۳۸۷ در نشر کارنامه به چاپ رسیده. هوشنگ ابتهاج (ه. ا. سایه) در زمینه‌ی شعر نو و شعر کلاسیک فارسی آثار ماندگاری از خود به جای گذاشته است و سال‌های زیادی را صرف حافظ‌شناسی کرد. کتاب سیاه مشق مجموعه ‌‌‌اشعار اوست که مهارتش در سرودن غزل را نمایان کرده است. به طوری که تعدادی از غزل‌های او، بهترین غزل‌های این دوران به شمار می‌آید. غزل‌های او از نظر استحکام و روانی زبانی غزل معاصر بی‌نظیر است و توانسته خوانندگان زیادی را به خود جلب کند. این مجموعه، شعرهای سال‌های ۱۳۲۵ تا ۱۳۲۹ هوشنگ ابتهاج را دربرمی‌گیرد که شامل اشعار سنتی وی در قالب غزل، قطعه، مثنوی، دوبیتی و رباعی است.
غزلی از کتاب سیاه مشق هوشنگ ابتهاج:
نشود فاش کسی آنچه میان من و توست 
تا اشارات نظر نامه رسان من توست
گوش کن با لب خاموش سخن می گویم 
پاسخم گو به نگاهی که زبان من و توست
روزگاری شد و کس مرد ره عشق ندید
حالیا چشم جهانی نگران من و توست
گرچه در خلوت راز دل ما کس نرسید
همه جا زمزمه عشق نهان من و توست
گو بهار دل و جان باش و خزان باش، ار نه
ای بسا باغ و بهاران که خزان من و توست
این همه قصه فردوس و تمنای بهشت
گفت و گویی و خیالی ز جهان من و توست
نقش ما گو ننگارند به دیباچه عقل
هرکجا نامه عشق است نشان من و توست
سایه زاتشکده ماست فروغ مه و مهر
وه از این آتش روشن که به جان من و توست


عنوان: تاریخ مجسمه سازی در ایران 
پدیدآور: پرویز تناولی
ناشر: نظر
سال نشر: 1392
پرویز تناولی در کتاب تاریخ مجسمه سازی در ایران، از فرهاد کوهکن تا علی اکبر حجار را بررسی می‌کند. وی به عنوان هنرمندی که همواره در کنار آفرینش هنری، تحقیق و پژوهش‌های خود را نیز در زمینه هنرهای سنتی و اصیل ایرانی ادامه داده، در این کتاب نیز به پژوهش درباره این هنر دیرینه پرداخته است. به عقیده‌ی او با وجود اشارات پراکنده‌ای که پیش از این در کتاب‌های مربوط به تاریخ هنر ایران پیرامون مجسمه‌سازی و کوشش‌های حجاران آمده، اما کتاب پیش رو نخستین اثری خواهد بود که به صورت مستقل و همه جانبه، به تلاش مجسمه‌سازان و هنر مجسمه‌سازی ایران خواهد پرداخت. فاصله‌ی زمانی بین فرهاد کوهکن و علی‌اکبر حجار بالغ بر چهارده قرن است و در طی این دوران به مجسمه‌سازی توجهی نشده و مجسمه‌سازان به آن درجه از اهمیتی که دیگر اصناف هنرمند رسیده‌اند، نرسیده‌اند. بااین‌وجود، کار این صنف با احتیاط و مشکلات فراوان پیش‌رفته و امروز در کنار دیگر هنرها وضعیت خود را به نقطه قابل قبولی رسانده است.


عنوان: زبان من.... ذهن من (دریچه‌ای به سوی زندگی) 
پدیدآوران: محمد علي حقيقي، بهزاد غفوريان
ناشر: ترمه
سال نشر: 1395
در کتاب حاضر نگارنده در تلاش است تا مباني دانش NLP را با بياني ساده و براي تمامي سليقه‌ها و سطح معلومات تشريح کند و به ‌دور از پيچيدگي‌هاي تخصصي که خاص متخصصان اين امر است، نسبت به ارائه‌ی روش‌هاي کسب مهارت بيانِ کلامِ مؤثر برای تمامي افراد جوياي موفقيت، گامي کوچک اما با تأثيري عميق بردارد. اين کتاب به‌عنوان اولين مجلد از اين مجموعه، با هدف آشنا کردن همه‌ی مشاغلي که مي‌توانند با به‌کارگيري اين تکنيک گام‌هاي مؤثري به سوی موفقيت شغلي و فردي بردارند، نگاشته شده است.


عنوان: کتابخانه نیمه شب  (برنده جایزه بهترین داستان گودریدز سال 2020-  از کتاب های پرفروش نیویورک تایمز)
پدیدآور: مت هیگ
مترجم : محمد صالح نوراني زاده
ناشر: کوله پشتی
سال نشر: 1400
کتابخانه نیمه‌شب رمانی است درباره‌ی آینده، اما نه از آن آینده‌هایی که در کتاب‌های علمی تخیلی با آن‌ها آشنا می‌شویم. در این رمان خبری از اتفاقات آخرالزمانی یا ربات‌های افسارگسیخته‌ای که زندگی ما را تحت کنترل گرفته باشند، نیست بلکه رمانی است در همین دنیای واقعی و بازتابی است از دغدغه‌های زندگی هر روزه‌ی هر یک از ما. این که هر روز صبح موقع بیدار شدن از خودمان می‌پرسیم کجای این جهان بزرگ ایستاده‌ایم، و این که درباره‌ی انتخاب‌های مختلف زندگی خود دچار حسرت‌ها و افسوس‌ها می‌شویم.
وقتی نورا سید  شخصیت اصلی داستان به کتابخانه‌ی نیمه شب وارد می‌شود، فرصت این را پیدا می‌کند که اشتباه‌های گذشته را جبران کند. زندگی او تا اکنون، پر از رنج و پشیمانی بوده است. اما همه چیز قرار است با کمک یک دوست عوض شود. نورا  اکنون می‌تواند تمام پشیمانی‌های گذشته‌اش را از بین ببرد و یک زندگی بی‌نقص را برای خود خلق کند. اما همه چیز طبق تصورات او پیش نمی‌رود و خیلی زود، تصمیمات نورا باعث می‌شود هم خودش و هم کتابخانه در معرض خطری جدی قرار بگیرد. قبل از این که زمان تمام شود، او باید به سوال نهایی پاسخ دهد: بهترین راه برای زندگی کردن چیست؟

منبع