شرح خبر
 
تاریخ
1395/3/3
عنوان خاکستر مارکز به زادگاهش رسید
متن

خاکستر «گابریل گارسیا مارکز» با گذشت دو سال از مرگ این نویسنده برنده نوبل در زادگاهش به خاک سپرده شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «گابریل گارسیا مارکز» - نویسنده کلمبیایی و برنده نوبل ادبیات - آوریل 2014 در سن 87 سالگی درگذشت و حالا پس از دو سال خاکستر او از مکزیک به کارتاخنای کلمبیا منتقل شد.

باقی‌مانده جسد نویسنده «صد سال تنهایی» طی مراسمی با حضور اعضای خانواده او در شهر ساحلی کارتاخنا که سال‌ها محل سکونت «گابو» بود، به خاک سپرده شد. مراسم یادبود این نویسنده در دانشگاه کارتاخنا با حضور «مرسدس بارچا» همسر، دو پسر و دوستان او برگزار شد.

تندیس برنزی از «مارکز» نیز در محوطه مرکزی این دانشگاه به دست «رودریگو گارسیا بارچا» پسر او رونمایی شد.

«آیدا روزا گارسیا مارکز» خواهر این نویسنده کلمبیایی در مصاحبه با «فرانس پرس» گفت: امروز روز شادی و اندوه توأمان است، اما بیشتر خوشحالی در آن هست، تا غم. دیدن این‌که یک برادر به زادگاهش برگردد، تنها می‌تواند باعث خوشحالی آدم باشد.

«گابریل گارسیا مارکز» در شهر آراکاتاکا در سواحل شمالی کلمبیا به دنیا آمد و اواخر دهه 1940 کار خود را به عنوان روزنامه‌نگار در کارتاخنا شروع کرد. او تا زمان عزیمت به مکزیک در دهه 1980 در این شهر زندگی می‌کرد.

خاکستر او ابتدا در پایتخت مکزیک قرار داشت زیرا او بخش اعظمی از عمر خود را در این کشور سپری کرد، اما اعضای خانواده او تصمیم گرفتند خاکسترش را به زادگاهش بازگردانند.

به گزارش بی‌بی‌سی، یکی دیگر از پسران «گابو» در این‌باره گفت: کارتاخنا شهری است که خانواده «گارسیا مارکز» در آن ریشه دارد. اینجا جایی است که پدربزرگ و مادربزرگ ما دفن شده‌اند، پس به نظر طبیعی می‌آید که خاکستر پدرمان نیز در همین باشد.

«گارسیا مارکز» در طول عمر خود احساسات‌ متناقض دوستانه و خصمانه نسبت به کارتاخنا داشت. این شهر در بسیاری از رمان‌های او در قالب مکانی پوسیده و مملو از اختلاف بین طبقات جامعه و درگیری‌های نژادی توصیف شده است.

«گابریل گارسیا مارکز» از مطرح‌ترین چهره‌های ادبیات اسپانیولی‌زبان و آمریکای لاتین بود که در سال 1982 به جایزه‌ نوبل ادبیات دست یافت. «گابو» به ‌عنوان پیشتاز سبک «رئالیسم جادویی» شهرت داشت.

«صد سال تنهایی» که نمونه‌ بارز رئالیسم جادویی است، معروف‌ترین اثر «مارکز» محسوب می‌شود. «پاییز پدرسالار»، «عشق سال‌های وبا»، «خاطره دلبرکان غمگین من» و «گزارش یک مرگ» از دیگر کتاب‌های معروف این نویسنده‌ هستند که آثارش تا کنون به بسیاری از زبان‌ها ترجمه شده‌اند.







منبع خبر: خبرگزاری ایسنا

منبع